Visst vill man att ens partner ska känna sig uppskattad, men det är inte alltid lätt att veta hur man ska gå tillväga för att ge hen det där lilla extra. Lyckligtvis nog behöver du inte längre undra, för nedan ska vi gå igenom några av de effektiva sätten att visa din partner att du älskar hen. Det är naturligtvis i slutändan tanken som räknas, så varje liten gest kommer utan tvekan att förgylla din kärastes dag!

Använd dina ord

En bra början är att helt enkelt säga ”Jag älskar dig”, gärna flera gånger om dagen. På så vis är partnern alltid medveten om att du tänker på hen. Även att omedelbart tacka partnern efter snälla handlingar eller att säga förlåt när du vet att du har gjort fel kan göra susen. Då vet din käraste utan tvekan att hen är respekterad och uppskattad. Att använda dina ord och att kommunicera på ett klart och tydligt sätt är nyckeln till ett lyckat förhållande, så ta tjuren vid hornen och berätta hur mycket hen betyder för dig.

Ta hand om sysslorna

Det finns inget tråkigare än att diska, dammsuga och vika tvätten. Om det finns en viss syssla som din partner alltid brukar ta hand om kan du underlätta för hen i vardagen genom att ibland själv utföra sysslorna. Det kan bli en trevlig överraskning efter dess att partnern kommer hem från jobbet och då direkt kan koppla av istället för att oroa sig för vad som behöver göras i hemmet.

Gör tid för varandra

Det finns ingenting som uppskattas mer än tid tillsammans med den personen som du håller kär, så varför inte bestämma att exempelvis ta en promenad tillsammans en eller flera gånger i veckan för att prata om allt som har hänt under den senaste tiden. Även att bara njuta av varandras sällskap under en filmkväll eller dylikt kan bli en riktig succé. Kanske lagar ni mat tillsammans eller tar del av någon annan aktivitet som ni båda älskar.

Börja dagen på ett positivt sätt

På tal om att laga mat tillsammans kan ni få en riktigt bra start på dagen genom att laga frukost som sedan äts tillsammans. På så sätt får ni lite extra tid att tillbringa tillsammans innan jobbet eller skolan börjar. Ni kan dessutom skiftas om så att en av er lagar frukost på måndag, den andra på tisdag och så vidare. I vilket fall som helst kan detta komma att bli en mycket uppskattad rutin på morgonen.

En överraskning efter jobbet

När din partner är iväg på jobbet och snart ska komma hem är det din chans att fixa till någonting alldeles underbart att överraska hen med vid hemkomsten. Varför inte tappa upp ett bubbelbad och tända lite ljus för att göra det mysigt när hen kommer hem. Sen är det fritt fram för din käraste att bara ligga och njuta av bubbelbadet medan du förbereder middagen eller dukar upp för en mysig filmkväll tillsammans.

Visa omtanke

Det är viktigt att låta din partner andas och ge hen det utrymmet som behövs. Om din käraste har haft fullt upp på jobbet och inte har haft en jättebra dag bör du lägga lite extra energi på att vara omtänksam och visa hur mycket du älskar hen. Den här omtanken ska naturligtvis också sträcka sig till önskan om egentid: ge din partner det utrymmet som hen vill ha och lyssna på hens individuella behov.

Köp en present

Det här tipset är ganska ”straight forward”. Köp blommor, choklad, en upplevelse eller någonting annat som din partner hade älskat. Det är tanken som räknas, så oavsett vad kommer hen säkerligen att bli utom sig av glädje. Det behöver självfallet inte vara på en födelsedag eller Alla Hjärtans Dag, utan du kan bestämma dig för att köpa någonting litet närsomhelst på året – och visst blir det mer av en spännande överraskning när partnern inte förväntar sig det alls!

Laga mat till din käraste

Vet du vad din partners favoritmat är? Det gör du säkerligen! Bjud på en liten överraskning genom att laga din älsklings favoriträtt eller föreslå att ni besöker den där restaurangen där favoriträtten finns. Då visar du prov på att överraskningen verkligen är skräddarsydd för att passa den personen som du håller kär.

Försök att undvika bråk

Att vara i ett förhållande betyder att man ibland kommer att bråka om vissa saker, men försök att minimera detta genom att släppa småsakerna. Om det inte är någonting viktigt, avsluta bråket eller låt ibland partnern vinna så att ni kan gå tillbaka till trevligare samtal. Det är inte alltid någon mening att bråka ifall problemet lätt kan lösas, så ta antingen en paus från varandra och diskutera ämnet när ni har lugnat ner er eller låt partnern vinna för att göra stämningen bättre igen.

Dela intressen

Försök att engagera dig i exempelvis TV-program eller hobbyer som din partner tycker om. Kanske tillbringar ni en fredagskväll med att titta på ett program som hen älskar. Se då till att visa faktiskt intresse och prata om programmet tillsammans. Vem vet, det kanske slutar med att du också börjar älska just det programmet! Var med andra ord öppen för att testa på nya saker och ta del av vissa intressen som din partner har.

Läs böcker tillsammans

Det kan vara trevligt att varva ner efter en lång dag och njuta av en bok tillsammans. Varför inte turas om att högläsa för varandra eller att sitta tätt intill varandra med boken mellan er. Oavsett vad blir detta en härlig stund som ni båda utan tvekan kommer att älska. Kanske kokar ni varsin kopp kaffe och sitter under läslampan med ett täcke runtom er. Mysigare kan det knappast bli!

Skriv ett brev

Då har vi kommit till det sista tipset: skriv ett brev där du talar om hur mycket din partner betyder för dig. Man kan kanske tycka att det är lite mesigt att skriva brev på 2020-talet, men det är en garanti att din partner uppskattar ett fysiskt brev mer än ett mejl. Ta därför tillfället i akt och dela med dig av hur mycket du älskar hen på ett kreativt sätt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *