Att komma på spännande aktiviteter att ta del av under ens kommande dejt kan vara besvärligt oavsett om det är tal kring en dejt med partnern eller med en person som man nyligen har träffat. Det ska ju nämligen både vara roligt, enkelt och inte för dyrt, så var ska man börja? Här listar vi 10 roliga aktiviteter som både du själv och din dejt sannerligen kommer att uppskatta.

1.    Förvandla bostaden till ett spa

Just det här tipset är mycket passande för paren som vill krydda till tillvaron i hemmet. Det behöver inte kosta skjortan för att man ska kunna få en spännande dejt tillsammans med ens käraste, och inte blir det mer tydligt än när man förvandlar sin bostad till ett spa. Varför inte sätta på avslappnande musik, tända några ljus och tappa upp ett bad. Därtill kan ni njuta av att ge varandra massage, ansiktsbehandlingar och liknande romantiska upplevelser.

2.    Njut av en äkta turistupplevelse

Inte behöver ni ge er av till ett helt annat land för att få uppleva hur det är att vara en turist. Ta helt enkelt med din dejt ut på stan och kika på olika sevärdheter – eller varför inte ta en tur i turistbussen? Det finns säkerligen mer att uppleva än ni tror.

3.    Ha en picknick tillsammans

Här kommer det perfekta sättet att lära känna en ny person eller att få njuta lite extra med partnern. Det kan aldrig gå fel med en picknick, och en stor fördel är att det dessutom inte blir dyrt. Billigt, mysigt och trevligt, helt enkelt. Packa själv ihop en picknickkorg eller välj tillsammans med dejten vad korgen ska innehålla. Sen gäller det bara att ha en filt som är stor nog för er båda, och voilá!

4.    Beundra stjärnorna

Näst på listan är en aktivitet som inte behöver kosta någonting alls: stjärnskådning! Detta är någonting som många inte gör särskilt ofta, och det kan bli en riktigt mysig upplevelse. När det väl har blivit mörkt ute och vädret är tillräckligt trevligt, ge dig ut med partnern för att spana på stjärnorna tillsammans medan ni pratar om allt och ingenting.

5.    Skratta åt gammal hederlig stand up komedi

Stand up kan vara festligt för det redan etablerade paret, men det är även en perfekt förstagångsdejt på grund av många olika skäl. När man ger sig av till biografen är man tvungen att sitta helt tyst i mörkret, men under stand up kan ni få skratta, prata med varandra då och då samt njuta av umgänget. Med andra ord slipper du att oroa dig för att den där första dejten ska bli pinsam och får istället en fantastisk upplevelse tillsammans.

6.    Spela bordsspel tillsammans

Det kan aldrig gå fel med bordsspel! Antingen kan ni välja att bara spela tillsammans eller så kan ni bjuda in andra par för att göra spelen mer spännande. Med lite dryck och godsaker till detta kommer kvällen att bli en riktig succé.

7.    Ge er av på ett träningspass

Om ni båda två är aktiva människor som gillar att träna kan det bli lyckat att tillbringa dejten på gymmet eller ute på en löprunda. Om ni vill kunna samtala i lugn och ro under dejten kan det därtill vara en god idé att ta en lite lugnare cykeltur: en aktivitet som både bjuder på träning och vackra vyer.

8.    Baka någonting smaskigt

Den stora fördelen med bakning är att det inte bara är roligt att göra tillsammans, utan man får också äta resultatet! Oavsett om ni föredrar tårtor, muffins, mousse eller någonting helt annat blir det skoj att ta fram en receptbok, ingredienserna och börja skapa ett mästerverk tillsammans.

9.    Besök ett mysigt café

Det kan antingen vara ert favoritställe eller en helt ny plats som ni inte har varit på tidigare, men att besöka ett café är utan tvekan mysigt när man är på en dejt. Den trevliga atmosfären, maten, drycken och lugnet gör det till en perfekt plats för er första dejt – samt även om ni har varit på många dejter förut.

10. Ta en promenad

Sist men inte minst är det en äkta höjdare att ta en promenad tillsammans med någon som du håller kär. Inte nog med att ni får lite frisk luft och vackra vyer, utan det är också ett perfekt tillfälle att bara vara. Det finns ingen TV eller dator som stör, så det är fritt fram att helt enkelt prata om allt som har hänt på sista tiden. För att göra det ännu mysigare kan ni också ta med lite mat och fika så att ni kan ta en paus, sätta er vid en bänk och äta lunch. Härligare än så kan det knappast bli, och särskilt när solen skiner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *